Pikkelysömör - tippek a hétköznapokra

Pikkelysömör - tippek a hétköznapokra

Éljen teljes életet pikkelysömörrel is!

Sokat teszik fel a kérdést, mit tegyenek azok, akik szeretnek mozogni, hogyan ápolják bőrüket a fokozott terhelés közben? Cikkünkben ezekre a válaszokra próbálunk megoldást találni.Ép testben ép lélek – tartja a latin közmondás. Aki valamilyen bőrbetegségben szenved, sokszor tartózkodik attól, hogy mások előtt megmutassa magát, hiszen bőre látványa sokakban viszolygást kelthet. Megfelelő testápolással azonban sportolás előtt és után, szép eredmények érhetők el a bőr állapotában. 
 
Mit tegyek a vízben? Hogyan zuhanyozzak?

Az úszás jótékony hatásait mindannyian ismerjük, ám az uszoda vize és párás levegője gondot is okozhat. Még a tiszta víz is száríthatja a bőrt, mely hidrolipid köpenye áteresztővé válik és veszít nedvességéből. A száraz, érdes bőr kevésbé áll ellen a gyulladásnak. Nagyon fontos, hogy az uszoda vizéből kilépve tápláló összetevőjű tusológélt használjunk, és rögtön be kell kenni a bőrt gazdag hatóanyagú, hidratáló összetevőket tartalmazó, zsírozó krémmel, tusfürdővel. Pikkelysömör esetén nem elég a „kettő az egyben” típusú készítmények használata, fürdés helyett pedig a rövid ideig tartó zuhanyzás javasolt.

És a hajam?

Az uszoda vize, de természetesen az izzadás is szükségessé teszi a haj többszöri mosását. A pikkelysömörös, szeborreás fejbőrre jellemző a gyulladt, hámló bőrfelület, ezért nagyon fontos, hogy a sampon nyugtassa, táplálja a fejbőrt és ha lehet, a zuhanyzás ideje alatt maradjon a hajon. Hajmosáskor a fejbőrt tilos vakarni, hiszen felsérthetjük az érzékeny bőrt, mely egyenes utat ad a fertőzéseknek! Ne felejtsük el, hogy a napi hajmosás során a fejbőr elveszítheti az összes természetes olajtartalmát, tehát ha mégis mindennap szükséges hajat mosni, elengedhetetlen a gyógynövénytartalmú készítmény használata. Ha csak lehet, hagyjuk a hajat természetes módon megszáradni.

Tiszta vagyok, hogyan tovább?

Elengedhetetlen a jó testápoló, vagy gyógynövénytartalmú, hidratáló krém használata. Az ilyen készítmények táplálják, mélyen hidratálják a bőrt, megszüntetik a feszülő érzést, gyulladáscsökkentő összetevőiknek köszönhetően a bőr kivörösödése megszűnik. Pikkelysömör esetén rendkívül fontos, hogy olyan készítményt használjunk, mely hidratáló funkciója mellett elősegíti a felrakódott (pikkelyszerű) bőrréteg hámlását. Nem lehet elégszer hangsúlyozni a hidratálás fontosságát: ne csak mosakodás után, hanem bármikor, amikor szükségét érezzük, kenjük be a bőrt jó minőségű hidratáló testápolóval vagy krémmel! A bőr meghálálja a gondoskodást.

Pikkelysömör télen – nyáron

Ki így, ki úgy: van akinek nyáron csökkennek a tünetei, van, akinek a tél hoz enyhülést. A fent említett tippek és tanácsok mellett azonban érdemes bőrünkre fokozottan figyelni télen és nyáron egyaránt:
  • tartózkodjunk az erős napfénytől. Nagyon fontos a bőr védelme megfelelő faktorszámú fényvédővel. Zuhanyzás után ajánlott a fényvédőt újra felkenni.
  • érdemes könnyű és kényelmes öltözéket viselni, amely lehetővé teszi a levegő áramlását és az izzadság elpárolgását. Amennyiben a pikkelysömör a lábon található, viseljen kényelmes cipőt vagy szandált, amely elég nagy ahhoz, hogy teret engedjen a melegben kialakuló kisebb lábdagadásnak. A szűk lábbeli felsértheti a bőrt.
  • vigyázzon magára! A stressz, megfázás, illetve influenza előidézheti a betegség fellángolását. Pihenjen eleget, étkezzen egészségesen és alkalmazzon relaxációs gyakorlatokat.
Magyar Innováció!

Megnyugtató érzés, hogy elérhetőek olyan magyar innováció alapján készített termékek, melyek eredményesen veszik fel a harcot a pszoris plakkokkal szemben. A Psorioderm® termékcsalád tagjai csupa természetes anyagot tartalmaznak, és 2012-ben szakmai zsűri előtt is bizonyítottak, Magyar Termék Nagydíjat nyertek! A plakkok hámlasztásának érdekében a Psorioderm® termékek szalicilsavat tartalmaznak, használatuk 3 éves kor alatt nem javasolt. Babáknak és érzékeny bőrű felnőtteknek a szalicilsavmentes Psorioderm® Szenzitív krémet javasoljuk, mely hozzáadott jojobaolajjal és mézzel még puhábbá varázsolja a bőrt!

További hasznos információkat talál a Pezomed Kft oldalán, a Psorioderm Laboratories Kft oldalán, valamint a termékeket meg is vásárolhatja az Eventus Pharma webáruházban.

Eventus Pharma, a bőrápolás webáruháza.

Eventus Pharma Kft - Pezomed Partner Company
Eventus Pharma® Registered Trade Mark™
4400 Nyíregyháza, Dózsa György utca 60
Tel: +36 42 402008

0 megjegyzés: